Jabolčna pita brez slabe vesti

V izzivu -31 dni brez sladkorja in bele moke, katerega sem si zadala, mi je sladkor padel in zaželela sem si nekaj sočno-sladkega.

Gajbica domačih jabolk me je klicala, da je čas, da kaj spečemo. Tako je danes nastala najbolj zdrava jabolčna pita, katero sem si privoščila popolnoma brez slabe vesti.

Ne pozabi, pita je brez dodanega sladkorja, vendar to še ne pomeni, da sladkorja nima. Sladkor se nahaja predvsem v jabolkih.

Brez dodaneg sladkorja.

Brez bele moke. Brez glutena.

Primerno za vegane.

Za testo potrebuješ:

  • 200 g brezglutenske moke
  • 50 g mletih mandeljev
  • 50 g ajdove moke
  • žlico vanilijevega ekstrata
  • 6 žlic kokosovega olja
  • žlico brezkaloričnega sladila Stevia (količinsko po želji)
  • lupinico ene limone
  • polovico pecilnega praška

Suhe sestavine zmešaš skupaj in vse mokre sestavine zmešaš skupaj. V zmes suhih sestavin vliješ zmes mokrih sestavin. Testo dobro pregneteš, če je testo krhko oz. se drobi dodaš malo tople vode. Testo lahko med pripravo jabolčnega nadeva, postaviš v hladilnik.

Jabolčni nadev:

  • 15 majhnih, olupljenih in naribanih jabolk
  • žlica cimeta v prahu
  • čajna žlička brezkaloričnega Stevia sladila
  • sok polovice limone

Vse sestavine dobro zmešaš in nadev je pripravljen.

Postopek:

Namaščen pekač obložiš s testom in ga prebodeš z vilico. Dodaš jabolčni nadev in ga posuješ z naribanimi mandelji. Pečeš na 180 stopinjah, 50 minut.

Pa dober tek.

Dodaj odgovor