Podkasti, katerim bi lahko prisluhnili vsi – part I.

Pa sem odkrila spet nekaj novega zase. POSLUŠANJE PODCASTOV. Večina še ne ve kaj je to, pa naj na hitro povem nekaj kratkega o tem kaj sploh podcast je in zakaj sem začela s poslušanjem.

Podcast je torej zbirka zvočnih posnetkov določene tematike, naloženo na internetu, katere lahko poslušaš kadarkoli si to zaželiš. Popolnoma odvisno je katera tematika te zanima, tako, kot pri knjigi in moje tematike so predvsem življenske, prav tako pa bom večno vrtala v vzgojne teorije, saj me namreč psihologija človeka zelo zanima in seveda sem tudi mati in se srečujem s tovrstnimi “izzivi”. Podcast bi bil morda všeč predvsem tistim, kateri ne najdete časa za branje knjig oz. niste knjižni molj. Jaz jih poslušam med sprehodi in treningi oz. ko kaj počnem in je v ozadju tišina.

Kje najdem podcaste? V večini vse na internetu, aplikacijah, povezave tudi na IG profilih avtorjev.

Spodaj prilagam seznam mojih prvih 10 poslušanih podcastov, ki so me tako ali drugače navdušili. Iskreno priporočam prav vsakega. Nekateri so me navdihnili s svojimi zgodbami, mi vlili modrosti svojih izkušenj, spet drugi so mi potrkali na srce in rekli ej zbudi se, samo enkrat se živi bodi prijazen, srečen in še bolj širi pozitivo in tretji so mi dali znanje, znanje katero naj bi bilo vsem nam samoumnevno pa se ga včasih hote ali nehote ne želimo zavedati, slišati in deliti.

POSLUŠAJ, verjamem in ti zagotavljam, da ti ne bo žal.

  1. Ajda Rotar Urankar – Na svoji strani. 01 – STRES, ODNOSI IN PRITISKI V SLUŽBI TER VSAKODNEVNEM ŽIVLJENJU (Aljoša Bagola) (klikni za povezavo do podcasta)
  2. Ajda Rotar Urankar – Na svoji strani. 02 – KAKO NAJTI SVOJO MOČ. LJUBOSUMJE, LAŽI TER ODNOS DO SEBE IN DRUGIH (Gaja Prestor) (klikni za povezavo do podcasta)
  3. Sara Sofija Lennansi – Bazar besed. BOJAZEN BITI PRIJAZEN (klikni za povezavo do podcasta)
  4. Sara Sofija Lennansi – Bazar besed. USTVARJALNA ŽENSKA (klikni za povezavo do podcasta)
  5. Sara Sofija Lennansi – Bazar besed. MAMA MAMI 1. DEL (klikni za povezavo do podcasta)
  6. Sara Sofija Lennansi – Bazar besed. MOJSTRI ODLAŠANJA (klikni za povezavo do podcasta)
  7. Klemen Selakovic – AIDEA. KAKO IZGORETI (Aljoša Bagola) (klikni za povezavo do podcasta)
  8. Klemen Selakovic – AIDEA. PARTNERSKI ODNOSI IN NEZVESTOBA (dr. Veronika Podgoršek) (klikni za povezavo do podcasta)
  9. RTV Slovenija – Ultrazvok. ČUSTVENA LAKOTA (klikni za povezavo do podcasta)
  10. Anamarija Lukovac – Cosmo podcast – KAKO URESNIČITI SVOJE TALENTE, NE DA BI IZGORELI (Aljoša Bagola) (klikni za povezavo do podcasta)