Poletno branje

Poletje je tukaj in branje knjig, bodisi zvečer na terasi, bodisi na morju, plaži ali pa kar v središču mesta na klopici, s sladoledom v roki. Morda ob hladnem potoku ali pa na tihi gozdni jasi. Vse te možnosti, kar kličejo po mini zalogi knjig. Oh, poletje!

Kupček mojih poletnih bukvic je na polički, čakajo na moj zelo dragoceni čas. Pri treh otrocih, možu in približno 50- ih rastlincah je čas za branje, moj ZEN čas in izborim si ga skoraj vsak dan. Upam, da ob koncu poletja k tej zbirki dodam še kaj sočnega.

Uživajte v branju in želim vam čim bolj brezkrbne poletne dni. 😉


PhilippIa Perry: KNJIGA, ZA KATERO SI ŽELITE, DA BI JO PREBRALI VAŠI STARŠI (in za katero bodo vaši otroci veseli, da ste jo)

Bistvo starševstva je odnos, ki ga imamo s svojim otrokom. Odnos podpira, neguje in omogoča rast – ali pa jo ovira.


Jojo Moyes: ZADNJE LJUBEZENSKO PISMO

Piše se leto 1960. Ko se Jennifer Stirling prebudi v bolnišnici, se ne spomni ničesar – ne tragične avtomobilske nesreče, po kateri se je znašla tukaj, ne svojega moža, niti tega, kdo je. Kot tujka v lastnem življenju v svojem domu brska za kakršnim koli namigom o svoji preteklosti, ko naleti na skrito pismo ljubimca, ki ji narekuje, naj pusti moža. Tako se začne Jenniferino napeto odkrivanje resnice o njenem življenju, ki bo še desetletja pozneje zaznamovalo številne usode. Morda bo tudi vam spremenilo pogled na ljubezen.


Anna Gavalda: 35 KIL UPANJA

Kratki, a pomembni roman je napisala priljubljena francoska pisateljica Anna Gavalda (1970). Kot bivša učiteljica se je z njim poklonila tistim svojim učencem, »ki so bili v šoli topoglavi, v resnici pa krasni ljudje«. Knjiga, ki opozarja na to, da šolski dosežki v življenju niso edino merilo uspeha.


Graeme Simsion: PROJEKT OTROK

Humoristični roman. Rosie in rahlo avtističnega profesorja Donalda Tillmana poznamo že iz romana Projekt Rosie. V tokratni zgodbi sta poročena že deset mesecev in deset dni. Don je zaradi Rosie korenito spremenil življenje. Ne uživa več vsakodnevno standardiziranih obrokov in postal je bolj spontan. Novica, da je Rosie noseča (kar seveda nikakor ni bilo v načrtu), Donu občutno zamaje tla pod nogami.


Meik Wiking: HYGGE

Zakaj so nekateri ljudje srečnejši od drugih? Danci veljajo za najsrečnejši narod na svetu. Glavni razlog je njihov način življenja oziroma hygge.