Pravilnik o zasebnosti

Kdo smo

Naša spletna stran ima naslov: https://eightdaysaweek.si.

Komentarji

Ko obiskovalci na spletnem mestu pustijo komentarje, zbiramo podatke, prikazane v obrazcu za komentarje, ter tudi obiskovalčev naslov IP in niz uporabniškega agenta brskalnika, kar nam pomaga pri odkrivanju neželene pošte.

Službi Gravatar se lahko posreduje anonimiziran niz, ustvarjen iz vašega e-poštnega naslova (imenovan tudi hash), da se ugotovi, ali jo uporabljate. Pravilnik o zasebnosti storitve Gravatar je na voljo tukaj: https://automattic.com/privacy/. Po odobritvi vašega komentarja je vaša profilna slika vidna javnosti v okviru vašega komentarja.

Mediji

Če na spletno mesto nalagate slike, se izogibajte nalaganju slik z vgrajenimi podatki o lokaciji (EXIF GPS). Obiskovalci spletnega mesta lahko s slik na spletnem mestu prenesejo in pridobijo vse podatke o lokaciji.

Kookiji

Če pustite komentar na naši spletni strani, se lahko strinjate s shranjevanjem vašega imena, e-poštnega naslova in spletne strani v piškotkih. Ti so namenjeni vašemu udobju, tako da vam ob ponovnem komentiranju ni treba ponovno vnašati svojih podatkov. Ti piškotki bodo trajali eno leto.

Če obiščete našo prijavno stran, bomo nastavili začasni piškotek, da ugotovimo, ali vaš brskalnik sprejema piškotke. Ta piškotek ne vsebuje osebnih podatkov in se zavrže, ko zaprete brskalnik.

Pri prijavi bomo nastavili tudi več piškotkov, ki bodo shranili vaše podatke za prijavo in izbiro prikaza na zaslonu. Piškotki za prijavo trajajo dva dni, piškotki za izbiro zaslona pa eno leto. Če izberete možnost “Zapomni si me”, bo vaša prijava ostala dva tedna. Če se odjavite iz računa, bodo piškotki za prijavo odstranjeni.

Če uredite ali objavite članek, se v vašem brskalniku shrani dodaten piškotek. Ta piškotek ne vsebuje osebnih podatkov in preprosto navaja ID objave članka, ki ste ga pravkar uredili. Po enem dnevu preneha veljati.

Vgrajena vsebina z drugih spletnih mest

Članki na tem spletnem mestu lahko vključujejo vdelano vsebino (npr. videoposnetke, slike, članke itd.). Vdelana vsebina z drugih spletnih mest se obnaša popolnoma enako, kot če bi obiskovalec obiskal drugo spletno mesto.

Ta spletna mesta lahko zbirajo podatke o vas, uporabljajo piškotke, vgrajujejo dodatno sledenje tretjih oseb in spremljajo vašo interakcijo z vgrajeno vsebino, vključno s sledenjem vaše interakcije z vgrajeno vsebino, če imate račun in ste prijavljeni na to spletno mesto.

Komu posredujemo vaše podatke

Če zahtevate ponastavitev gesla, bo vaš IP naslov vključen v elektronsko sporočilo o ponastavitvi.

Kako dolgo hranimo vaše podatke

Če pustite komentar, se komentar in njegovi metapodatki hranijo za nedoločen čas. Tako lahko samodejno prepoznamo in odobrimo morebitne nadaljnje komentarje, namesto da bi jih zadržali v čakalni vrsti za moderiranje.

Za uporabnike, ki se registrirajo na našem spletnem mestu (če obstajajo), hranimo tudi osebne podatke, ki jih navedejo v svojem uporabniškem profilu. Vsi uporabniki lahko svoje osebne podatke kadar koli vidijo, uredijo ali izbrišejo (le svojega uporabniškega imena ne morejo spremeniti). Te podatke lahko vidijo in urejajo tudi skrbniki spletnega mesta.

Kakšne pravice imate do svojih podatkov

Če imate račun na tem spletnem mestu ali ste pustili komentar, lahko zahtevate, da prejmete izvoženo datoteko osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas, vključno z vsemi podatki, ki ste nam jih posredovali. Zahtevate lahko tudi izbris vseh osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. To ne vključuje podatkov, ki jih moramo hraniti za upravne, pravne ali varnostne namene.

Kam se pošiljajo vaši podatki

Komentarji obiskovalcev se lahko preverijo prek samodejne storitve za odkrivanje neželene pošte.